Pic
View in English

GirlsGoIT
mi-a
demonstrat că
pot face IT

Numele meu este Corina Sclifos, Sunt studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Calculatoare și Microelectronică, filiera anglofonă – FAF. Experiența mea de auto-învățare și determinare a trecut prin câteva etape. Una dintre aceste etape a fost GirlsGoIT. Acest program mi-a arătat că pot să fac IT și că pot să fiu programator. Mesajul meu pentru fete:

"Nu vă fie frică să încercați să învățați ceva și să aplicați aceste cunoștințe în practică. Uitați de cuvintele – Nu pot, nu este pentru mine și nu voi reuși. Aceste cuvinte vă vor împiedica să vă cunoașteți și să cunoașteți de ce sunteți capabile. Poate domeniul de programare nu este pentru voi, dar dacă veți testa, veți ști cu siguranță ce presupune. Nu ratați șansa să descoperiți lumea IT-ului"

GirlsGoIT – Experiența mea

Am participat la prima ediție a Taberei de Vară GirlsGoIT după ce am văzut anunțul pe Facebook. A fost dificil, dar interesant. Acolo am învățat cum este să fii un programator. Acolo am întâlnit o fată care avea același vis ca și mine și pe care am întâlnit-o mai târziu la facultate. Am fost entuziasmată să fiu parte a clubului local, chiar și pentru o scurtă perioadă, fiind limitată în timp la facultate..

Acum sunt mentor pentru copii. Vreau să îi încurajez să studieze IT-ul și să le arăt că acest domeniu poate fi și distractiv.

Corina este de asemenea implicată în atelierele de inginerie și hardware ale Universității Tehnice a Moldovei și Atelier99