Software development Track


În viața de zi cu zi, anume softul permite ca tehnologia sa se dezvolte și să fie utilă oamenilor: telefoane multifuncționale, internet posibil, drone controlabile, roboți cu inteligența artificială, etc, creierul lor este softul. Poți sa ai lîngă tine cel mai sofisticat mecanism din lume, dar dacă el nu a fost programat, atunci nu e cu nimic mai bun decît o simplă bucată de plastic.

Programul Frontend & Backend Web Development a fost creat pentru fetele care vor sa învețe programare modernă. Pe parcursul taberei vom invăța limbaje de programare și instrumente folosite de programatori zi de zi.

Programul va include 3 secțiuni:

 • [FWD1] Frontend Web Development 1
 • [FWD2] Frontend Web Development 2
 • [BWD1] Backend Web Development
 • [FWD1] Frontend Web Development 1 (HTML, CSS, Milligram)
  Te-ai interesat vreodată ce stă în spatele paginilor web care le accesezi în fiecare zi, și dacă ai putea să creezi ceva asemănător? În cadrul acestei secțiuni vom învăța cum un browser (chrome, firefox, etc.) accesează paginile din internet, și cum să le creăm cu ajutorul HTML și CSS. Nu știi ce e asta? Aplică și vei afla!.

  La final vom crea o pagină web care va arăta mai bine decît facebook!

  [FWD2] Frontend Web Development 2 (JavaScript, jQuery)
  Deja cunoști cum să creezi pagini statice dar vrei sa le faci interactive? FWD2 reprezintă o continuare a secțiunii FWD1, în care vom învăța să creăm pagini frontend interactive. Vom învăța să modificăm pagina la diferite acțiuni și evenimente, să accesam din pagină un server, să obținem date și să le afișăm în pagină dinamic. Toate acestea datorită unui limbaj de programare care poate fi executat în toate browserele moderne.

  La final vom crea o mică aplicație care se schimbă la acțiunile utilizatorilor, și care va putea încărca date dinamice - vom da viață paginilor statice!

  [BWD1] Backend web development (Python, Django)
  Vrei să scrii cod, care va fi executat de mașini de peste oceane la cerea ta? BWD1 reprezintă o continuare a secțiunii FWD1, în care vom învăța cum să cream aplicații web complete. vom crea și lucra cu baze de date, vom utiliza un nou limbaj de programare care poate fi executat pe servere, și vom crea funcționalități fără de care nici o aplicație din internet nu poate exista.

  La final vom crea o aplicație web, care va fi încărcată pe un server extern și va putea fi utilizată de oricine din lume!